Nyheter


13 maj, 2018

Kära musik-vänner och entusiaster!

Snart närmar vi oss startskottet för Göteborgs Pianofestival 2018. Den 15-19 augusti äger pianofestivalen rum på tre spelplatser i år: Dicksonska Palatset, Konserthuset och GöteborgsOperan.

Det kommer också att bli en riktig levande Göteborgsstad med olika kulturevenemang från Kulturkalaset och Euro-Pride (14-19 augusti).

I årets program bjuder vi in unga pianister att spela på flygeln på Dicksonska Palatset. Ett underbart ställe som är värt att besöka!

Där har vi också kammarmusikkonsert med Terje Skomedal (violinist från GSO), Antonio Hallongren (cellist från GSO) och pianisterna mig och Thomas Rudberg. Vi kommer lyfta fram den tjeckiske tonsättaren Bedrich Smetanas pianotrio och violin /pianostycken.

Smetana var verksam i Göteborg och vi får bekanta oss med en spännande historia om Smetana, som presenteras av Gustaf Edlund.

I år har vi samarbete med Svenska Balettskolan och vi kommer ha två inslag med dem. En Workshop på Dicksonska Palatset och ett härligt nummer i festivalkonserten på GöteborgsOperans Foajé.
Många fina pianister kommer till oss och vi får möta dem i mästarklass sammanhang och konserter. Förra årets succé med den italienske pianisten Maurizio Moretti som entusiasmerade en fullsatt publik ser vi fram emot att bjuda in även i år. För övrigt har den värdskände svenske pianisten Per Tengstrand som är bosatt i New York tackat ja för att ge mästarklass till unga pianister, bjuda på en lunchkonsert och ett inslag i festivalkonserten!
Andra spännande pianister som kommer till oss är Teres Löf, Iiro Rantala och Katarina Ström-Harg med flera. Utöver detta blir det inslag av både härlig Opera Spirits med Pernilla Ingvarsdotter och Margareta Westerlind samt unga dansare från Svenska Balettskolan.

Vi får möta Ensemble Hans och Greta i familjeföreställningen precis före festivalkonserten på GöteborgsOperan. En ensemble som bjuder på mycket fin musik, teater och dans. Var med och och dansa på slutet!
På festivalprogrammet hittar du all information. Vi har nöjet att välkomna Er med en spännande musikfest, för stora som små!

Varmt välkomna!

Ha-Young Sul, grundare och konstnärlig ledare för Göteborgs Pianofestival och GPF styrelsen

24 januari, 2018

Dags för årsmöte 2018

Till alla kära GPF medlemmar!

Nu är det dags för årsmöte 2018! Mötet äger rum lördag den 24 februari kl 10-12 på Kulturskolan City, Tredje Långgatan 16. Anmäl dig till info@goteborgspianofestival.com

Som medlem får du dagordning och underlag skickad på mejl med din anmälningsbekräftelse.

För att bli GPF stödmedlem, gå in under fliken ”Medlem”.

Väl mött! Ha-Young Sul och GPF styrelsen


5 september, 2017

Tack för i år!
Tack alla som har gjort pianofestivalen möjlig för i år!
Det har varit en riktig lyckad pianofestival och hoppas vi ses nästa år igen!

9 augusti, 2017

Bästa Musik-vänner och alla intresserade!

Efter succén förra året fortsätter pianofestivalen som jag grundade år 2010 att växa. Tillsammans med styrelsen kan vi i år stolt presentera hela 27 programpunkter under 6 dagar. Festivalen ingår i Göteborgs Kulturkalas vilket gör att alla konserter och evenemang är helt gratis!

 

Vi är stolta att presentera världspianisterna Robert Wells, Maurizio Moretti och Peter Jablonski som ger både konsert och mästarklass i år. Vi ger som vanligt en serie lunchkonserter med unga och lovande pianister. Vid sidan om konserterna kan man fördjupa sig i pianokonsten genom mästarklasser med etablerade pianister. Detta pågår i fyra dagar på Konserthuset. I årets program bjuder vi på en sprakande familjeföreställning “Djurens karneval” med illustration och musik samt barnens pianoverkstad där unga får stå på scen och framföra ett varierat program. Fler nyheter i år är kammarmusik tillsammans med MalvaKvartetten, konstutställning och after work-konsert med toner av jazz.

 

Detta och mycket mer, kan ni läsa om i programmet här!

 

Varmt välkomna!

Ha-Young Sul, pianist och grundare av Göteborgs Pianofestival